Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Industria turismului din Bulgaria speră într-o revenire încă din sezonul aceasta de vară

Reprezentanții bulgari din industria turismului se așteaptă la un sezon bun chiar și vara aceasta.
shutterstock_693673192

Oficialii din sector susțin că plajele litoralului Mării Negre sunt pline în prima săptămână din luna iulie și că în unele cazuri în hoteluri nu mai sunt locuri, au anunțat jurnaliștii postului public bulgar de televiziune BNT, notează Agerpres.

Astfel, pe plaja din Sunny Beach, cea mai mare staţiune de la malul Mării Negre, este plin de turişti, fiind deschise aproape 40 de hoteluri. Unul din primele hoteluri din Sunny Beach redeschise în această vară găzduieşte aproape 40 de turişti din Ungaria.

În acest weekend au venit pe litoral şi mulţi bulgari. O mare companie aeriană low-cost a reluat sâmbătă şase zboruri către Burgas, de la aeroporturi din Austria, Slovacia şi Polonia. Parlamentul Bulgariei a aprobat iniţiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemie.

Cota redusă de TVA, care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin. Reducerea nu va afecta şi băuturile alcoolice vândute în restaurante şi de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 12% din Produsul Intern Brut al Bulgariei şi oferă un loc de muncă pentru mii de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii