Cautare
, Forbes Staff

Tech |
|

Industria de gaming din România a generat, anul trecut, o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari

Industria de gaming din România, în care activează peste 80 de studiouri, a înregistrat o cifră de afaceri de 145,3 milioane de dolari în 2016, conform unui studiu realizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri din România).
gaming shutterstock_530454067

Cifra de afaceri a studiourilor de gaming a crescut constant din 2014, când s-au atins 114,7 milioane de dolari în timp ce, în 2015, industria a realizat o cifră de 137 milioane de dolari.

Peste 50 dintre studiourile de gaming dezvoltă jocuri în București, în timp ce peste 16 companii își desfășoară activitatea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Creșterea industriei este susținută și de numărul mare de companii înființate doar în 2016, 25% din totalul studiourilor.

În ceea ce privește activitatea, 85% dintre acestea sunt specializate pe dezvoltare de jocuri noi, iar 15% din studiouri se concentrează pe servicii de specialitate pentru industrie.

Conform cifrei de afaceri din 2016, cele mai mari companii dezvoltatoare de jocuri din România sunt Ubisoft România, Electronic Arts România, Gameloft România, Amber Studio, Bandai Namco Entertainment România, King Games Studio, Mavenhut, Super Hippo, Green Horse Games și AMC Pixel Factory. Industria s-a remarcat prin dezvoltarea sau co-dezvoltarea în România a unor titluri internaționale precum seria FIFA, seria NFS, seria Assasin’s Creed, seria Ghost Recon, Modern Combat 5:Blackout, dar și prin jocuri dezvoltate de companii românești precum Door Kickers, Frozen Free Fall, Move or Die, Solitaire Arena sau Black The Fall.

Studiul a fost realizat cu ocazia celei de-a doua ediții a conferinței DEV.PLAY, eveniment organizat de RGDA, în perioada 11-12 septembrie 2017, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii