FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Broadbandtvnews.com, Robert Redeleanu, CEO UPC România și UPC Ungaria, a declarat, în prima zi a Congresului, că Liberty Global a adăugat anul trecut o jumătate de milion de locuințe în cinci țări, mărimea fiind din ce în ce mai importantă.

“Europa de Est este încă foarte fragmentată și în timp ce nevoia de consolidare este încă acolo, este mai puțin evidentă”, a mai spus Redeleanu. Pe lângă lansarea și modernizarea serviciilor de bandă largă, o altă opțiune este lansarea de servicii mobile.

În aceeași zi și la aceeași masă a discuțiilor s-a aflat Manuel Cubero, directorului comercial al Vodafone Germania, care, pe fondul discuțiilor privind o posibilă tranzacție cu Liberty Global, a făcut un comentariu puțin diferit decât să aprecieze avantajele extinderii la scară tot mai mare. “Din perspectiva industriei este logic să ne utăm la China, unde există doar trei operatori, și există o logică aici.”

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE SPORT – FEBRUARIE 2018

Broadbandtvnews.com a mai publicat în prima zi a Congresului de la Dublin datele statistice de ultimă oră referitoare la cablul european, communicate de compania de cercetare de piață IHS. Potrivit acesteia, un sfert din abonații la cablu din Europa rămân conectați la cablul analogic, deși au trecut 10 ani de când Olanda a devenit prima țară din Europa care a oprit televiziunea terestră analogică.

Îndustria europeană de cablu a crescut constant, veniturile totale fiind cu 2,4% mai mari, ajungând la 23,43 miliarde de euro în 2017.

Ca urmare a acestui rezultat, industria europeană de cablu a înregistrat o creștere constantă în ultimul deceniu (2007-2017), în pofida unei revoluții în ceea ce privește consumul de servicii TV, internet și telefonie.

Televiziunea continuă să fie cea mai mare sursă de venituri pentru industrie, dar internetul în bandă largă a înregistrat cea mai mare creștere (+ 5% în 2017).

An de an numărul abonaților la internet a crescut cu 4,6% (sau 1,6 milioane de abonați). Această creștere puternică de-a lungul câtorva ani permite industriei să își reducă dependența de televiziune, succesul DOCSIS 3.0 contribuind la creșterea consumului de abonamente de internet și la creșterea veniturilor globale, se mai arată în studiul publicat de IHS la Congresul anual de cablu de la Dublin, conform Media Expres.

Venitul din distribuția TV a crescut cu 2,1% (sau 220 milioane euro) în 2017, având la bază o creștere cu 8% a veniturilor din televiziunea digitală și o creștere cu 18,5% a veniturilor din VOD, în condițiile în care renunțarea la analogic a continuat să se accelereze în decursul anului. Digitalul a adus 80% din totalul veniturilor pentru cablu (sau 83,8% inclusiv VOD).

Cablul continuă să fie principalul mod de recepție TV pentru gospodăriile europene.

În 2017, au fost adăugate 2,4 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), denumirea generică folosită în industrie pentru a desemna totalul abonamentelor la TV, internet și telefonie. Numărul total al acestora a ajuns la 121,4 milioane.

Congresul de Cablu este organizat în fiecare an de asociația Cable Europe, prezidată de Manuel Kohnstamm (Senior Vice President și Chief Corporate Affairs Officer Liberty Global) și avându-l ca președinte executiv pe specialistul german în administrație publică Matthias Kurth.

Cable Europe este vocea industriei la nivel european, având o prezență activă în zona de consultare pentru reglementări comunitare ce privesc industria la Bruxelles.