FacebookTwitterLinkedIn

Cerealele, culturile petroliere, carnea, lactatele, peștele și zahărul sunt doar câteva dintre categoriile produselor alimentare care vor continua să resimtă impactul pandemiei de coronavirus, scrie EuroMeatNews.com, citând un raport FAO.

„Impacturile pandemiei COVID-19 au fost resimțite, mai mult sau mai puțin, pe toate sectoarele alimentare evaluate de FAO. În timp ce COVID-19 a reprezentat o amenințare serioasă pentru securitatea alimentară, în general, analiza noastră arată că din perspectiva globală, piețele de mărfuri agricole se dovedesc a fi mai rezistente la pandemie decât multe alte sectoare. Totuși, provocările și incertitudinile sunt mari, iar comunitatea internațională trebuie să rămână vigilentă și gata să reacționeze, dacă și când este necesar”, a declarat Boubaker Ben-Belhassen, directorul Diviziei de Comerț și Piețe FAO.

Conform unui raport publicat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură din Organizația Națiunilor Unite (FAO), industria cărnii va înregistra anul acesta o scădere de 1,7% a producției din cauza bolilor la animale, a perturbațiilor din piață provocate de COVID-19 și a efectelor persistente ale secetei.