Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Industria canabisului va ajunge la o valoare globală de piață de 42,7 miliarde de dolari până în 2024

Industria canabisului este prognozată să înregistreze o creștere puternică în următorii ani, determinată de cerere, ajungând la o valoare globală de piață de 42,7 miliarde de dolari până în 2024, conform cercetărilor efectuate de Archview Group și BDS Analytics.
Canabis

Interesul pentru acțiunile firmelor americane din domeniu a început să crească masiv încă din noiembrie, de la alegerile prezidențiale, când multe state au votat pentru dezincriminarea sau legalizarea consumului de marijuana recreativă și medicinală. Ulterior, a fost adoptată o legislație care deschide calea legalizării utilizării marijuanei la nivel federal și care va permite reforme și reglementări, precum și cercetari autorizate de FDA pentru marijuana medicinală.

“Deși se crede că o mare parte a cererii este determinată de sentimentul pozitiv față de sector per ansamblu, aceste acțiuni vor rămâne probabil foarte volatile”, susține Ionuț Paulenco, analist eTorro.

Cronos Group, una dintre companiile cu cele mai mari creșteri pe Nasdaq din industria canabisului, a ajuns la o capitalizare de aproape 4,7 miliarde de dolari, iar prețul unei acțiuni este de circa 14 dolari.

Titlurile Canopy Grows, producător de canabis, au ajuns la 42 de dolari, iar compania a atins o capitalizare de circa 15 miliarde de dolari.

Creșteri ale acțiunilor au fost înregistrate în mult mai multe companii care activează în industria canabisului, precum Aurora Cannabis, Aphria sau Tilray.

“Considerăm că creşterea companiilor canadiene este determinată în mare parte de investitorii mici, alimentată poate de Robinhood şi Reddit, care investesc în special în producători canadieni de canabis. Nu spun că este un caz de tipul GameStop, dar creşterea companiilor canadiene nu este bazată în totalitate pe indicatorii fundamentali”, a declarat Pablo Zuanic, analist la firma Cantor Fitzgerald.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii