Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Industria balneară riscă falimentul, avertizează patronatele 

Industria balneară şi de SPA se confruntă cu probleme grave și se pregătește să trimită acasă specialiştii din domeniu, avertizează reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).  
W_Piscina

OPTBR avertizează că peste 60% din companiile acestei industrii nu vor supravieţui până la sfârşitul anului dacă nu vor fi adoptate măsuri de redeschidere în curând, transmite Agerpres.

Chiar dacă restaurantele se vor redeschide de la 1 septembrie, nu este suficient pentru investitorii din industrie pentru că turiştii nu vin în staţiuni balneare “doar pentru a servi masa”.

Mesajul OPTBR

“Sigur că această decizie era vitală pentru întreaga industrie în pragul sezonului rece, însă statul trebuie să înţeleagă că industria balneară şi SPA nu reprezintă HoReCa. Această industrie reprezintă pachete complete de balnear, SPA şi servicii de masă, ce nu pot funcţiona una fără cealaltă. Nu putem avea aşteptarea ca turiştii să vină în staţiuni sau resorturi balneare şi SPA doar pentru a servi masa. În acest moment riscăm ca zecile de milioane de euro investiţi în ultimii ani în această industrie, toate eforturile de revitalizare a balneologiei româneşti şi dezvoltarea a unui sistem de SPA la nivel european să se piardă, atât pentru bugetul României, cât şi pentru specialiştii noştri apreciaţi în întreaga lume”, a declarat Nicu Rădulescu, preşedintele OPTBR, citat de Agerpres.

România este una dintre ţările cu cele mai bogate resurse balneare din Europa, iar Asociaţia Europeană SPA se arată îngrijorată că țara noastra este singura care nu este funcţională pe acest segment şi ale cărei raportări sunt îngrijorătoare pentru viitorul industriei.

Susținere europeană

“După avizul OMS din aprilie şi negocierile cu Ministerele Sănătăţii şi Turismului, toate resorturile balneare europene sunt funcţionale. Ne pare foarte rău pentru colegii noştri din România şi este dificil să înţelegem blocajul cu care se confrunt, în special, prin faptul că industria turismului de sănătate din România s-a dezvoltat constant în ultimul deceniu doar datorită eforturilor sectorului privat. În numele Consiliului ESPA, suntem alături de colegii din OPTBR, cu speranţa ca, sprijiniţi şi de informaţiile furnizate de colegii lor din alte state europene, vor putea convinge factorii de decizie din România să deschidă staţiunile de sănătate şi chiar să le recomande cetăţenilor“, precizează, într-o scrisoare oficială semnată în 18 august, preşedintele ESPA, Thierry Dubois.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii