Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Auto |
|

Industria auto din Germania ar putea obține finanțare de miliarde de euro pentru a trece la vehicule electrice

Ministrul Economiei german plănuiește să acorde producătorilor și furnizorilor auto două miliarde de euro până în 2024, pentru a promova cercetarea și dezvoltarea autovehiculelor electrice. Banii ar proveni din fondurile Germaniei.  
euro

Potrivit Reuters, propunerea ministerului vizează schimbarea strategiei de producție a fabricilor germane de automobile. Mai exact, să treacă de la motoare cu combustie la cele electrice.

Thomas Puls, economist la Institutul Economic German din Köln, a declarat că cei 2 miliarde de euro nu echivalează cu necesitățile industriei auto, grav afectată de pandemie. Cu toate acestea, ar putea fi util în special pentru furnizorii de piese.

“Ar trebui să ajute mai ales în ceea ce privește costurile de tranziție, dar nu este un program important care să rezolve problema finanțării tranziției generale”, a spus Puls. El a adăugat că decarbonizarea va necesita „mai multe tehnologii”, inclusiv combustibili sintetici care ar putea ecologiza mașinile existente.

Totuși, fondul de 2 miliarde de euro ar trebui „să inițieze o transformare durabilă, rapidă și neutră din punct de vedere tehnologic a industriei vehiculelor”.

Sectorul auto reprezintă aproximativ 5% din PIB-ul german.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii