Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Îndrumări ale Patriarhiei Române privind accesul credincioșilor ortodocși în biserici

Patriarhia Română a transmis preoților mai multe îndrumări privind accesul credincioșilor ortodocși în lăcașurile de cult, în cimitire și participarea acestora la sfintele slujbe în starea de alertă, informează RADOR.
Patriarhia Romana

Slujbele vor fi oficiate în aer liber, iar credincioșii vor purta măști și vor păstra distanța de 2 metri între ei.

Din 15 mai, bisericile se redeschid, dar în interiorul lăcașelor de cult se poate intra doar pentru spovedanie și rugăciune personală.

Slujbele vor avea loc în afara bisericilor, iar credincioșii vor purta măști și vor păstra distanța de 2 metri între ei în orice direcție.

Patriarhia recomandă persoanelor în vârstă și celor cu probleme majore de sănătate să rămână acasă în timpul slujbelor și să vină la biserică înainte sau după slujbe pentru spovedanie, împărtășanie sau rugăciune individuală.

În perioada de pandemie se va evita atingerea sau sărutarea sfintelor icoane și a sfintelor moaște, precum și a mâinii clericilor.

În lăcașele de cult pot fi oficiate botezuri, cununii și înmormântări, dar cu participarea doar a 16 persoane și cu păstrarea distanței de 2 metri.

În ceea ce privește împărtășania, Biserica Ortodoxă Română nu acceptă utilizarea potirului și linguriței de unică folosință.

Patriarhia anunță că modalitatea de împărtășire comună a credincioșilor în timpul Sfintei Liturghii în vreme de pandemie va fi hotărâtă după data de 1 iunie, în consens cu celelalte biserici ortodoxe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii