Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Indonezia: Râul Cisadane infestat cu deșeuri medicale

În Indonezia, coronavirusul nu e doar o boală mortală, dar a dus și la o cantitate mare de deșeuri medicale. Parte dintre acestea au ajuns în râul Cisadane.
 aboneaza-te
raul cisdane

În Indonezia, coronavirusul nu e doar o boală mortală, dar a dus și la o cantitate mare de deșeuri medicale. Parte dintre acestea au ajuns în râul Cisadane. Locuitorii care trăiesc de-a lungul râului se confruntă cu un potop de seringi, măști de unică folosință și combinezoane medicale, informează Reuters.

Pentru mulți locuitori din Indonezia, râul de 138 de kilometri este o sursă de apă pentru spălat și scăldat. Chiar dacă autoritățile s-au străduit să oprească răspândirea noului virus, Indonezia înregistrează în prezent cel mai mare număr de morți din Asia de Sud din cauza COVID-19. Săptămâna trecută au fost raportate peste 3.000 de noi cazuri de infectare.

Pe măsură ce virusul s-a răspândit, deșeurile medicale s-au adunat la depozitul de deșeuri Cipeucang din Tangerang, Jakarta. În mai, zidurile depozitului de deșeuri s-au prăbușit, trimițând tone de gunoi direct în apele râului Cisadane.

Încă de la prăbușirea depozitului de deșeuri, Ade Yunus, fondatorul Băncii de gunoi a râului Cisadane, a lucrat la curățarea căii navigabile. El a declarat “Prima dată când am găsit deșeuri medicale a fost după alunecarea de teren. La început, am găsit în jur de 50-60 de deșeuri medicale în fiecare zi”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii