Cautare




, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Burse |
|

Indicii de pe Wall Street au închis la maxime record

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au urcat vineri la maxime record, creşteri săptămânale consecutive.  
Bursa

Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,56%, S&P 500 cu 0,37%, iar Nasdaq Composite cu 0,2%. S&P 500 şi Nasdaq au atins niveluri record la închidere pentru a şaptea şedinţă consecutiv.

Pe ansamblul săptămânii, S&P 500 a avansat cu 2%, Dow cu 1,42%, iar Nasdaq cu 3,05%.

Creșterile vin în contextul datelor unui studiu clinic realizat de Pfizer, care arată că pilula sa experimentală pentru Covid-19 reduce cu 89% probabilitatea spitalizării sau deceselor la adulţii care riscă să dezvolte forme gravă de boală. Drept urmare, acţiunile Pfizer au urcat cu circa 11%.

De asemenea, acţiunile companiilor din sectorul turismului și călătoriilor au crescut în urma anunţului făcut de Pfizer, componenta sectorului companiilor aeriene în indicele S&P500 urcând cu 7%. Titlurile operatorilor de croaziere Carnival, Royal Caribbean Cruises şi Norwegian Cruise au avansat cu 8%-9%.

Între sectoarele S&P 500, cele ale energiei şi industriei au consemnat creşteri de 1,4% şi respectiv 1%.

Singurul sector cu evoluţie negativă a fost cel al sănătăţii, cu un declin de 1%. Titlurile Merck au scăzut cu aproape 10%, iar cele ale producătorilor de vaccinuri împotriva Covid-19, cum ar fi Moderna, au coborât cu 16,6%.

Acţiunile unor companii utilizare în ultimii doi ani pentru munca de acasă au scăzut, Zoom Video Communications  cu  6,2%, iar Netflix cu 3,4%.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii