Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Burse |
|

Indicii bursieri locali și internaționali au înregistrat evoluții pozitive pe termen scurt

În săptămâna 29 ianuarie - 5 februarie, indicii bursieri locali și internaționali au înregistrat evoluții pozitive. Cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată de indicele NIFTY 50 (IN: 9,46%).
Bursa

Indicii europeni analizați în perioada 29 ianuarie – 5 februarie au înregistrat evoluții pozitive, conform datelor furnizate de ASF. Creșterile înregistrate au fost între 7,00% (indicele FTSE MIB) și 1,28% (indicele FTSE 100). Indicele EUROSTOXX, care curpinde cele mai mari 50 de companii listate pe bursa din Zona Euro, a crescut cu 4,62%, indicele CAC40 cu 4,82%, DAX cu 4,64%, ISEQ cu 4,46%, iar IBEX cu 5,89%.

Principalii indici americani și asiatici au prezentat evoluții similare indicilor europeni. Prin urmare, cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată de indicele NIFTY 50 (IN: 9,46%) urmat de indicele N225 (JPN: 4,03%).

Indicii locali au avut evoluții pozitive pe termen foarte scurt. Prin urmare, cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată de indicele BET-NG (4,19%), urmat de indicele ROTX (3,48%).

Indicele privind repartizarea pe sectoare investiționale arată faptul că sectorul financiar este preponderent dominant pe piața de capital din România, următoarele sectoare reprezentative fiind cel industrial și energetic.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii