Cautare
, Staff

Macroeconomie |
|

Indicele ROBOR la trei luni la un nou maxim: 1,92%, aproape de nivelul de-acum trei ani

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a crescut marți la 1,92%, de la 1,89%, cât a fost luni, conform datelor Băncii Naţionale a României.
portofel_bani_romanest_fmt.jpg

Acest indice nu a mai depășit 1,9% din 3 noiembrie 2014, când a fost de 1,94%, dar atunci, spre deosebire de-acum, tendința era de scădere.

Indicele ROBOR la trei luni era de la 0,92%, la începutul lunii septembrie, și de la 0,87%, la începutul acestui an. În primele trei luni ale anului, acest indice a variat între 0,80% și 0,87%, iar nivelul de 0,90% l-a depășit în data de 18 august.

Isărescu, despre evoluția ROBOR: „Nu vindem iluzii populației. S-a ieșit din perioada dobânzilor foarte scăzute peste tot în lume”

De asemenea, indicele ROBOR la şase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat marți la 2,07%, de la 2,06%, cât a fost cotat luni, 13 noiembrie.

Indicele ROBOR la 3 luni se întoarce la maximul anului, 1,89%

Indicele ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,12%, de la 2,11%.

Toate explicațiile. Dragoș Popescu (arbitragist BNR): ROBOR, în cuvinte și fără emoție

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Banca Transilvania a obținut o creștere a profitului net la nouă luni cu 19%, de 780 de milioane de lei

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii