FacebookTwitterLinkedIn

Isărescu, despre deprecierea leului din ultima săptămână cu 1%: „Am scăpat de euroizare, în mare măsură, putem să-i dăm mai multă flexibilitate. Dar vedeți cât de sensibilă e societatea”

Indicele ROBOR la trei luni era 0,92%, la începutul lunii septembrie, și 0,87%, la începutul acestui an. În primele trei luni ale anului, acest indice a variat între 0,80% și 0,87%, iar nivelul de 0,90% l-a depășit în data de 18 august. Din 18 septembrie a început să crească accelerat.

Isărescu, despre evoluția ROBOR: „Nu vindem iluzii populației. S-a ieșit din perioada dobânzilor foarte scăzute peste tot în lume”

De asemenea, indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare, s-a majorat astăzi la 2,29%, de la 2,19%, cât a fost cotat joi, 16 noiembrie. 

Indicele ROBOR la 3 luni se întoarce la maximul anului, 1,89%

Indicele ROBOR la nouă luni, rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut astăzi la 2,31%, de la 2,22%.

Toate explicațiile. Dragoș Popescu (arbitragist BNR): ROBOR, în cuvinte și fără emoție

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Indicele ROBOR la trei luni la un nou maxim: 1,92%, aproape de nivelul de-acum trei ani