Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Indicele Forbes 500: cum au acționat cei mai bogați dintre români

În timp ce pandemia de Coronavirus s-a extins în aproape fiecare colț din lume, reacțiile celor mai bogați dintre locuitorii planetei par împărțite între susținerea cu orice preț a găsirii unor soluții de a combate extinderea#covid-19, specularea oportunităților sau chiar asigurarea propriei protecții.
bani
 Conform celei mai recente ediții a Forbes 500, mai mult de 25 de români aveau o avere de peste 500 de milioane de lei.  O parte dintre aceștia au anunțat măsuri concrete de a crește capacitatea României de a face față pandemiei în special prin donații către instituțiile medicale de primă linie. 
Forbes România vă ține la curent cu acțiunile celor mai bogați dintre români (enumerați în ordine alfabetică), articolul urmând să fie actualizat permanent.
Anca Vlad
Lanțul de farmacii Catena a fost prima companie care s-a alăturat demersului Organizaţiei Salvaţi Copiii și a donat 100.000 de euro, dorind să fie aproape de persoanele cele mai vulnerabile în lupta cu COVID-19: cadrele medicale şi angajaţii din sistemul sanitar. “Vom face tot posibilul să rămânem stâlpi de normalitate în comunitățile locale și să fim alături de toți factorii implicați pentru a putea opri răspandirea acestui virus”, au declarat oficialii companiei.
Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu
One United Properties, fondat și controlat de Victor Căpitanu, a anunțat că a donat 100.000 de euro pentru sprijinirea spitalelor și cadrelor medicale aflate în linia I de luptă împotriva CO-VID 19, fiind achiziționate 1.500 de teste pentru diagnosticare rapidă și 22 de ventilatoare ce urmau să ajungă în spitalele din linia I din Capitală. “Nu ne oprim aici însă, pentru că am transmis deja un apel către colegi din business să se implice și să contribuie la sprijinirea sistemului sanitar”, au declarat reprezentanții companiei.
Daniel Dines 
Într-un video postat pe Youtube, de către UiPath, Daniel Dines, fondatorul și liderul companiei, spune că echipa sa lucrează cu diferite clinici pentru a grăbi procesul de diagnosticare al noului virus. „Am demonstrat că prin combinația de RPA (robotic process automation) și AI (artificial intelligence) care ajută la diagnosticarea unei radiografii toracice, putem grăbi, cu 50%, procesul constatării medicale și de asemenea putem îmbunătăți grija acordată pacientului și bunăstarea generală a acestuia.”
Dragoș și Adrian Pavăl 
Dedeman, companie fondată și deținută de Dragoș și Adrian Pavăl, a anunțat că va dota Spitalul Județean din Bacău cu echipamente și aparatură medicală de ultimă generație pentru combaterea epidemiei de coronavirus în valoare de peste 250.000 de euro. „Grija pentru oameni și pentru sănătatea acestora primează întotdeauna. Și de fiecare dată noi am ales să facem bine începând cu orașul și cu județul Bacău, locul care ne-a oferit primii angajați, primii clienți și care reprezintă totodată casa noastră”, a afirmat Dragoș Pavăl.
Familia Talpeș  
Bitdefender, fondat și deținut de familia Talpeș, a anunţat că va oferi gratis soluţii de securitate destinate mediului de business tuturor instituţiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19.
„Suntem recunoscători pentru munca personalului medical şi vrem să îi sprijinim oferind protecţie pentru informaţiile sensibile ale organizaţiilor într-un mod în care să le asigure desfăşurarea neîntreruptă a activităţii, respectiv să trateze pacienţi şi să încetinească răspândirea virusului”, a spus Florin Talpeş, CEO al Bitdefender.
Horia Ciorcilă 
Banca Transilvania, fondată de Horia Ciorcilă, a anunțat că donează 300.000 de euro pentru aparate de ventilație mecanică, echipamente și materiale pentru spitale de stat din România. “Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă”, a declarat Omer Tetik, directorul general al Banca Transilvania. De asemenea, banca a anunțat și alte măsuri de ajutorare a persoanelor sau companiilor aflate în dificultate, în special în ceea ce privește reducerea sau amânarea ratelor pentru credite.
Ioan Popa
Transavia, liderul pieței de carne de pasăre din țară, fondată și deținută de Ioan Popa, a anunțat că  asigura pentru Spitalul Județean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19, inexistentă în județ, precum și echipamentele medicale auxiliare: echipamente și măști de protecție, medicamente și alte materiale. În plus, în contextul #covid-19 și a declarării stării de urgență Transavia a anunțat că este pregătită să funcționeze la capacitate maximă în perioada următoare, având în prezent asigurată baza materială până la nivelul lunii septembrie.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii