FacebookTwitterLinkedIn

Legea va „crea un cadru facilitator pentru crearea monedei digitale oficiale care urmează să fie emisă de Reserve Bank of India (RBI)”, a declarat guvernul indian, transmite Reuters.

Legislația, listată pentru dezbatere în actuala sesiune parlamentară, urmărește „să interzică toate criptomonedele private din India, cu toate acestea, permite anumite excepții pentru a promova tehnologia de bază a criptomonedelor și utilizările sale”, menționează autoritățile.

La mijlocul anului 2019, un grup guvernamental indian a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private și pedepsirea celor care se ocupă cu așa ceva cu închisoare de până la 10 ani și amenzi mari.

Cu toate acestea, grupul a cerut guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale, prin intermediul Reserve Bank of India.

În aprilie 2018, RBI a ordonat instituțiilor financiare să întrerupă toate legăturile cu persoanele fizice sau companiile care tranzacționează în monedă virtuală, cum ar fi Bitcoin, în termen de trei luni.

Cu toate acestea, în martie 2020, Curtea Supremă a Indiei a permis băncilor să gestioneze tranzacțiile cu criptomonede.

Guvernele din întreaga lume au căutat modalități de reglementare a criptomonedelor, dar nicio economie majoră nu a făcut pasul drastic de a pune o interdicție generală asupra deținerii lor.