FacebookTwitterLinkedIn

Raj Kumar Singh, ministrul indian al Energiei, a declarat că India a decis oprirea importurilor de echipamente electrice din China pe fondul tensiunilor de frontieră dintre cele două state. India are capacitatea de a fabrica mai multe tipuri de echipamente electrice, a mai adăugat Singh, încurajând astfel achizițiile locale, informează Bloomberg.

Importul de echipamente electrice din China reprezintă 210 miliarde de rupii (2,8 miliarde de dolari) din totalul de 710 miliarde rupii cheltuiți de India în 2019 pe echipamente pentru proiecte de energie neregenerabilă.

Narendra Modi, primul ministru al Indiei, a solicitat companiilor să caute furnizori indieni pentru a stimula redresarea economică din țară,  dezvoltând astfel și noi locuri de muncă după ridicarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus. Tensiunile de la frontiera cu China, cea mai mare sursă de importuri pentru India, au afectat eforturile de resuscitare economică.

Singh spune despre China că a trecut pe teritoriul indian și că a ucis soldații indieni de la graniță. “Acest lucru e inacceptabil”, a mai declarat Raj Kumar Singh. Pentru a verifica importurile de echipamente de energie regenerabilă, India plănuiește să instituie bariere tarifare în loc să interzică total importurile din orice țară. China aprovizionează India cu 80% din modulele solare importate. Un alt motiv pentru care India trebuie să își aleagă furnizorii cu atenție este existența amenințărilor cibernetice.