FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile din India au recurs la măsuri restrictive față de activitatea chinezilor din țară. Astfel, cetatenii chinezi vor putea obține vize pentru a intra pe teritoriul Indiei mult mai greu decât până acum, informează Digi24.

Mai mult, colaborările dintre institutiile indiene și cele chineze vor fi mai atent evaluate, fiind reduse semnificativ. În prezent, Guvernul de la New Delhi evaluează 54 de colaborări încheiate între universități indiene și Hanban, o agenție chineză care se ocupă de legături inter-academice între China și alte țări.

Aceste noi măsuri sunt similare cu cele luate de India în legătură cu Pakistanul.

Noile instrucțiuni primite de Ministerul de Externe prevăd faptul că vizele pentru afaceriști, cercetători, experți sau grupuri de lobby din China vor avea nevoie de aprobări adiționale din partea executivului.

Relațiile dintre India și China s-au răcit puternic mai ales după conflictul de la începutul verii, pe 15 iunie, când 20 de soldați indieni au fost uciși de soldați chinezi într-o luptă la granița dintre cele două țări.

Acela a fost momentul declanșator pentru India care a blocat mai multe aplicații din China, precum Tik Tok și a limitat investițiile chineze în companiile indiene.