FacebookTwitterLinkedIn

Economia Indiei a scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv, potrivit Michael Patra, viceguvernatorul băncii centrale care se ocupă de politica monetară, împingând țara într-o recesiune fără precedent.

Produsul intern brut s-a contractat cu 8,6% în trimestrul încheiat în septembrie, a arătat Banca Centrală în primul său „nowcast” publicat vreodată. Economia a scăzut cu aproximativ 24% în aprilie-iunie.

„India a intrat într-o recesiune tehnică în prima jumătate a anului 2020-21 pentru prima dată în istoria sa”, au scris autorii, potrivit Aljazeera. Guvernul urmează să publice statistici oficiale pe 27 noiembrie.

Estimările preliminare prezentate de Banca Centrală au arătat o creștere a economiilor financiare ale gospodăriilor la 21,4% din PIB în aprilie-iunie, de la 7,9% în aceeași perioadă a anului trecut și 10% în ianuarie-martie. Cea mai mare parte a acestor economii sunt depozitele bancare.

„Tendința de economii financiare mai mari decât cele obișnuite poate persista pentru o perioadă de timp până când pandemia se retrage și nivelul de consum se normalizează”, au scris Rij Sanjay Kumar Hansda, Anupam Prakash și Anand Prakash Ekka, adăugând că acest lucru se poate diminua pe măsură ce curba virusului se aplatizează. iar activitatea economică își revine.