FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit Departamentului de Agricultură al SUA, anul trecut, India a exportat cele mai mari cantități de carne de vită. A reușit în acest fel să detroneze Brazilia și Argentina, țările din fruntea clasamentului celor mai mari exportatori mondiali de vită.

Exportul de carne de bivol indian a generat suma de 4,8 miliarde de dolari în mod accidental, după cum afirmă analistul Pawan Kumar: ,,India are nevoie de bivolul indian pentru ca industria lactatelor să rămână stabilă. Cum carnea de bivol este ieftină în India, exporturile au atins un număr record”.

Importatorii principali ai cărnii de bivol indian sunt Vietnam (40% din carnea de vită e exportată acolo), Malaezia, Egipt, Arabia Saudită, dar și China.

Alte produse care generează venituri mari în India sunt orezul Basmati (4,5 miliarde de dolari), alte tipuri de orez (3,3 miliarde de dolari) și grâul (800 de milioane de dolari).

Potrivit analistului Anastasia Alieva, veniturile Indiei au crescut cu 95%, iar consumul de carne aproape s-a dublat, în ultimii șase ani.