FacebookTwitterLinkedIn

Recent, Arvind Kejriwal, ministrul şef al Delhi, zona metropolitană unde se află New Delhi, a avertizat în privinţa riscului producerii unei crize a energiei din cauza lipsei cărbunelui.

Compania de stat Coal India foloseşte rezervele sale de 40 de milioane de tone de cărbune pentru a aproviziona companiile de utilităţi, care au împreună în inventar 7,2 milioane de tone, cantitate echivalentă cu necesarul a patru zile, arată un comunicat al ministerului Cărbunelui.

Lipsa cărbunelui a provocat probleme de furnizare a energiei electrice în state precum Bihar, Rajasthan şi Jharkhand. Locuitorii s-au confruntat cu pene de energiei electrică de până la 14 ore pe zi.

Ploile au afectat livrările de cărbune către centralele energetice, iar preţurile mari la nivel global au afectat generarea de electricitate de către companiile care depind de importurile de cărbune, a explicat ministerul.

Într-un comunicat separat, Ministerul Energiei a anunţat că livrările de cărbune către companiile de utilităţi au crescut dumincă la 1,92 milioane de dolari, în timp ce consumul a fost de 1,87 de milioane de tone. De asemenea, Ministerul a afirmat că stocurile de cărbune ale companiilor de energie vor creşte, având în vedere că firma Coal India măreşte livrările.

În India, peste jumătate din cele 135 de centrale energetice care funcţionează cu cărbune şi care asigură 70% din electricitatea din ţară au stocuri de carburant pentru mai puţin de trei zile, a relatat vineri Reuters.