Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Incidente violente după ce Air France a anunțat că va desfiinţa 2.900 de locuri de muncă

Conducerea Air France a confirmat la începutul acestei săptămâni, în timpul unei şedinţe cu reprezentanţii angajaţilor, că va desfiinţa 2.900 de locuri de muncă până în 2017 şi va elimina 14 aeronave din flota destinată curselor pe distanţe lungi, pentru reducerea costurilor, potrivit Mediafax.
Air_France.JPG

Operatorul aerian francez mai intenţionează să anuleze o comandă pentru aeronave Boeing 787 Dreamliner, relatează Reuters, citată de Mediafax. Flota grupului Air France-KLM, compania mamă a operatorului francez, include 19 avioane 787-9 şi şase aparate 787-10.

Restructurarea reprezintă 4,9% din forţa de muncă a Air France, respectiv 3,1% din personalul grupului format prin fuziunea Air France cu operatorul olandez KLM, în 2011.

Ca urmare a anunțului, șapte persoane au fost rănite, dintre care una grav – spitalizată, în incidente violente care au avut loc luni dimineaţa la reuniunea Comitetului Central de Întreprindere (CCI), a anunţat luni seară conducerea Air France. Printre persoanele rănite se numără directorul pentru resurse umane (DRH) Xavier Broseta, dar și Pierre Plissonnier – însărcinat cu activitatea de lung curier în cadrul companiei.

Air France-KLM, al doilea mare operator aerian din Europa, vrea să reducă presiunile venite din partea concurenţei companiilor low-cost din Europa şi Orientul Mijlociu, în cazul curselor pe distanţe lungi, iar conducerea este în conflict cu principalul sindicat al piloţilor, SNPL, în privinţa planului de rentabilizare.

Ceilalţi cinci răniţi sunt toţi salariaţi Air France, inclusiv directorul pentru resurse umane (DRH) Xavier Broseta, Pierre Plissonnier – însărcinat cu activitatea de lung curier în cadrul companiei, şi alţi trei membri ai conducerii, a declarat purtătorul de cuvânt, fără să facă alte precizări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii