Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

A început tratamentul cu plasmă prelevată de la persoane care s-au vindecat de COVID-19

Primul bolnav tratat astfel este internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balş" din București, a anunțat managerul unității medicale, Adrian Streinu-Cercel, la Digi24.
adrian-streinu-cercel

Adrian Streinu-Cercel (foto): „Informaţia este că am administrat plasmă de convalescent la un pacient. Asta se practică doar în Terapie Intensivă. Programul a demarat, a fost pus în practică. După cum bine știţi, Ministerul Sănătății a primit o donație în echipamente de /…/, un echipament special ca să fac această /…/. Noi avem deja protocol încheiat și toate lucrurile funcționează în conformitate cu tot ce trebuie, din punct de vedere legal”.

Adrian Streinu-Cercel a mai spus că un alt pacient a fost tratat în premieră cu medicamentul antiviral Remdesivir, despre care se crede că ar avea rezultate bune împotriva cu COVID-19. Un studiu global arată că pacienții care au fost tratați cu acest medicament s-au recuperat mai rapid și a existat o mai redusă rată a mortalității. Un alt studiu însă nu a dovedit niciun beneficiu clinic al medicamentului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii