FacebookTwitterLinkedIn

Seceta pedologică a afectat grav aproape tot sud-estul țării, iar fermierii au avut pierderi majore și, pentru că nici iarba nu a prea crescut, se așteaptă o criză a furajelor pentru animale cu creșteri de prețuri, notează Radio România Actualități.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: Începe plata schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli, care au înființat culturi de toamnă în 2019 și care au fost afectați de seceta pedologică. Sigur, din fericire, în Transilvania, iar, nu a fost cazul. În schimb, sunt foarte mulţi crescători de animale aici, aproape 46.000 de bovine, cam 350.000 de ovine și caprine și aici, în acest sector zootehnic, au fost înregistrate pierderi pentru că anul acesta furajele au fost mai puține și au fost și vor fi mai scumpe fie datorită faptului că produsele de origine animală, din carne sau din lapte, au avut mai puțină căutare.

Despre seceta gravă din România, a vorbit și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a atras atenția, acum două zile, asupra efectelor schimbărilor climatice.