Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Începe Festivalul Cărnii de la Yulin, circa 10.000 de câini vor fi sacrificați

Începe Festivalul cărnii de la Yulin, China, care a devenit o tradiție în ultimele două decenii, pentru a celebra solstițiul de vară, informează The Washington Post.
Sursă foto: 3news.co.nz

Festivalul de la Yulin este considerat cel mai crud festival de pe întreg mapamondul, pentru că în jur de 10.000 de căini vor fi bătuți, omorâți, iar în cele din urmă gătiți pentru a fi vânduți în piețele special amenajate pentru sărbătoare. Potrivit folclorului, dacă mănânci carne de câine vei avea noroc și vei fi sănătos tot anul.

Activiștii pentru drepturile animalelor susțin că deși este legal să consumi câini în China, evenimentul este un pericol pentru săntatea oamenilor, fiindcă animalele nu sunt testate înainte de a fi vândute, pentru a le fi verificată starea de sănătate. Pe spusele acestora, de cele mai multe ori câinii în Yulin fie sunt furați din ferme, de pe străzi, și chiar de la proprietarii lor, iar mulți dintre aceștia încă poartă zgardă când sunt omorâți. Totuși, festivalul din Yulin atrage în fiecare an mii de oameni care asistă la măcelărirea numeroaselor animale.

Luna trecută au fost mai bine de un milion de postări pe tweeter cu hashtag-ul #StopYulin2015. Săptămâna aceasta, comedianul britanic Ricky Gervais a scris „Vă rog ajutați-ne cel mai bun prieten. #StopYuLin2015”. El a atașat o fotografie cu un câine care are urme de ruj pe față și pe care scrie: „Singurele urme pe care ar trebui să le lași unui câine”.

Joia trecută, ONG-ul Animal Asia care militează pentru drepturile animalelor în Hong-Kong a strâns aproximativ 70.000 de semnături pentru a opri evenimentul.

În 2011, Guvernul chinez a interzis sărbătoarea similară din Qianxi, provincia estică Zhjiang, care data de mai bine de 600 de ani, în urma presiunii publice.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii