Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Începe BREXITUL! Theresa May a semnat scrisoarea oficială către Uniunea Europeană de retragere a Regatului Unit

Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, a semnat scrisoarea oficială care va fi prezentată miercuri la Bruxelles pentru a marca declanșarea de către Regatul Unit a procesului de ieșire din Uniunea Europeană, informează AGERPRES.
Theresa May

Premierul Theresa May va declanşa miercuri procesul de retragere a ţării din Uniunea Europeană prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. De asemenea, invocarea articolului 50 va da startul pentru negocierea unui acord, care trebuie să fie finalizat şi ratificat până pe 29 martie 2019.

În urmă cu 9 luni, circa 52% dintre britanici au votat pentru Brexit. Premierul May îl va informa în această zi, printr-o scrisoare, pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, că Marea Britanie se va retrage din UE, după 44 de ani de la aderare.

Theresa May: „Ne aflăm în pragul unui moment important pentru Marea Britanie, în timp ce vom începe negocierile care ne vor conduce spre un nou parteneriat cu Europa. Vom lua această oportunitate pentru a pune bazele unei ţări mai globale”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii