Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Încep operațiunile la prima centrală nucleară din lumea arabă

Emiratele Arabe Unite au anunțat debutul operațiunilor la centrala nucleară civilă de la Barakah.
shutterstock_373279519

Centrala, prima de acest tip din lumea arabă este construită în colaborare cu Corporaţia de Electricitate a Coreei (KEPCO), ea urma să-şi înceapă funcţionarea în 2017, dar lansarea operaţiunilor a fost amânată pentru a se conforma cerinţelor legale de securitate, anunță AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

La finalizarea lucrărilor, centrala va dispune de patru reactoare cu o capacitate de 5600 megawaţi, adică aproximativ un sfert din necesarul de electricitate al EAU, unul din principalii producători de petrol.

“Anunţăm că EAU au procedat cu succes la punerea în serviciu a primului reactor al centralei de la Barakah, prima din lumea arabă”, a transmis pe Twitter şeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, premierul Emiratelor şi emirul Dubaiului.

“Este un moment istoric pentru EAU în obiectivul lor de a furniza ţării o nouă formă de energie curată”, a punctat la rândul său Hamad Alkaabi, reprezentantul Emiratelor pe lângă Agenţia internaţională a energiei atomice (AIEA) de la Viena.

EAU nu au dezvăluit suma totală pe care intenţionează să o investească în acest proiect, al cărui cost estimat este de 24,4 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii