Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Încasări de peste 646 milioane de dolari realizate în prima zi la licitația de artă din colecția Rockefeller

Licitaţia cu lucrările de artă din colecţia miliardarului american David Rockefeller a stabilit un record, obținând încasări de peste 646 milioane de dolari în prima dintre cele trei zile ale evenimentului organizat de casa Christie's la New York, scrie bbc.com, preluat de News.ro.
Pablo Picasso

Printre lucrările care s-au vândut în prima sesiune a licitaţiei s-au numărat un portret pictat de Pablo Picasso („La fillette à la corbeille fleurie”), cu 115 milioane de dolari, şi un tablou de Claude Monet („Nymphéas en fleur”), cu 84,7 milioane de dolari, aceasta din urmă fiind cea mai mare sumă cu care s-a vândut o lucrare a acestui artist.

Un alt record a fost stabilit de tabloul lui Henri Matisse, „Odalisque couchée aux magnolias”, care a fost vândut pentru suma de 80,7 milioane de dolari.

În cadrul celor trei zile de licitație, considerată „licitația secolului”, vor fi scoase la vânzare 1.500 de lucrări de artă din colecţia familiei Rockefeller.

Colecția familie Rockefeller conține tablouri, mobilă, piese din ceramică şi obiecte decorative. David Rockefeller, nepotul magnatului petrolului John D. Rockefeller, a murit anul trecut la vârsta de 101 ani.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – APRILIE 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii