FacebookTwitterLinkedIn

Construcția mallului a fost anunțată cu peste patru ani în urmă, într-un parteneriat Caelum Development – Sonae Sierra, companie portugheză care deține în România centrul comercial River Plaza din Râmnicu Vâlcea.

În octombrie 2011, anunțul demarării lucrărilor era făcut însă doar de irlandezii de la Caelum, oficialii Sonae Sierra declarând pentru ”Forbes România”, la acel moment, că ”nu există nicio înțelegere contractuală legată de un joint venture”. Înțelegerea contractuală a venit însă în octombrie 2012, printr-un acord de tip joint-venture 50:50, iar ieri cele două companii au anunțat începerea lucrărilor, după o reautorizare a proiectului în septembrie 2013.

Galerie Foto: Cum arată centrul comercial Promenada

Lucrările de excavaţie şi pereţi mulaţi vor fi realizate de către SBR Soletanche Bachy Fundatii. Odată atins nivelul proiectat al săpăturii, vor fi demarate în paralel lucrările la fundaţie şi structură.

ParkLake va dispune de o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, cu aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri în parcarea subterană. Potrivit reprezentanților dezvoltatorului, centrul comercial ”va oferi o gamă largă de activităţi sportive şi de petrecere a timpului liber, în directă legătură cu Parcul Titan, aflat în imediata vecinătate a acestuia”.

Centrul comercial reprezintă o investiţie de 180 de milioane de euro, iar deschiderea este programată pentru anul 2016.