Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Încă o ţară din UE intră în carantină totală 

Belgia intră în carantină totală timp de o lună. Măsurile vor fi puse în vigoare de duminică.  
coronavirus closed lockdown pandemie covid

Pentru a stopa fluxul de internări în spitale, autoritățile belgiene au anunțat o serie de restricții pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Printre acestea se află închiderea tuturor magazinelor care nu sunt esențiale, precum şi interzicerea parţială a vizitelor la familie şi prieteni, scrie Mediafax. 

Barurile şi restaurantele au fost închise încă de la începutul acestei luni, iar restricțiile pe timp de noapte erau deja în vigoare. 

Școlile rămân închise și fiecărei familii i se va permite o singură vizită în fiecare săptămână, în timp ce celor care locuiesc singuri se pot intalni cu o singură persoană.

Belgia are a treia cea mai mare rată a mortalităţii cauzată coronavirusului, în urma San Marino şi Peru, potrivit datelor Universităţii John Hopkins. Ţara riscă să rămână fără paturi de terapie intensivă disponibile până la sfârşitul săptămânii viitoare, după ce numărul pacienţilor cu Covid-19 trataţi în unităţile de terapie intensivă a crescut de la 525 pe 21 octombrie, la 1.057 ieri.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii