Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

În Wuhan nu se mai mănâncă animale sălbatice

Autoritățile municipale din Wuhan anunță că în orașul din care a început răspândirea infecției cu coronavirus s-a interzis oficial consumul de animale sălbatice, vânatul și reproducerea animalelor, atât a celor domestice, cât și a celor sălbatice, inclusiv a celor protejate.
Wuhan market

Autoritățile municipale din Wuhan anunță că în orașul din care a început răspândirea infecției cu coronavirus s-a interzis oficial consumul de animale sălbatice, vânatul și reproducerea animalelor, atât a celor domestice, cât și a celor sălbatice, inclusiv a celor protejate. De asemenea, este interzis consumul de animale acvatice rare și pe cale de dispariție, conform Mediafax.

Noile reguli publicate de autoritățile din Wuhan vor fi valabile pe o perioadă de cinci ani.

Industria animalelor sălbatice în China, care le folosește pentru comerț, medicină tradițională sau alimente, a fost îndelung analizată de cercetători după ce aceștia au spus că e posibil ca virusul să fi venit de pe piața fructelor de mare la Huanan, în Wuhan. La Huanan se sacrificau pe loc, se gătea și se comercializa carnea de lilieci, șobolani, furnicari, șerpi, iepuri sălbatici, vulpi și struți. Cuștile de animale, puse una peste alta, cu lichide, găinaț, fecale și sânge, s-au transformat în mediul proprice pentru dezvoltarea virusurilor.

În luna ianuarie, autoritățile au instituit o interdicție temporară asupra comerțului cu animale sălbatice. În februarie, autoritățile promiteau că vor impune interdicții permanente asupra comerțului.

Pentru chinezi, piețele de animale vii sunt un motor al economiei țării. Aceste piețe au apărut în anii 70 în timpul unei mari foamete, iar astăzi s-au dezvoltat într-o afacere de peste 70 de miliarde de dolari pe an. Chinezii au ajuns să comercializeze animale exotice din cauza faptului că ar fi fost mai dificil  pentru ei să crească oi, porci și vite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii