Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

În Statele Unite ale Americii sunt tot mai puţine case de cumpărat

for_sale_sign_de_vanzare.jpg
Vânzările de locuinţe din SUA au scăzut semnificativ faţă de acum un an, dar motivul nu este criza, ci scăderea ofertei, în condiţiile unei cereri în creştere.

Cererea de locuinţe este în creştere peste Ocean, dar nu mai există suficiente case pe piaţă, potrivit National Association of Realtors (NAR) – Agenţia Naţională a Brokerilor Imobiliari. Astfel, vânzările au scăzut semnificativ faţă de anul trecut.

„Recentele creşteri de preţuri nu alungă interesul clienţilor”, spune LawrenceYun, economist-şef în cadrul NAR. „În fapt, stocul limitat determină scăderea volumului de vânzări, în special în vestul SUA.” De exemplu, tranzacţiile cu locuinţe care costă mai puţin de 100.000 de dolari în zona de vest a SUA au scăzut cu 47% faţă de acum un an.

Mai mult, ofertele noi nu apar pe piaţă într-un ritm suficient de ridicat pentru a contrabalansa scăderea de locuinţe „distressed” (imobile aflate în portofoliile băncilor ca urmare a imposibilităţii de plată a creditelor contractate de către prorpietari pentru achiziţie şi care sunt scoase la vânzare pentru preţuri mai mici), potrivit CNBC.

Locuinţele „distressed” au reprezentat mai mult de o treime din tranzacţiile înregistrate în ultimii doi ani în SUA, dar proprţia lor din totalul vânzărilor s-a redus recent la 24%. În afară de această diminuare, mulţi proprietari aşteaptă încă să-şi revină piaţa, pentru a putea vinde la un preţ mai mare.

În aceste condiţii, Lawrence Yun spune cp este momentul ca dezvoltatorii să reînceapă să construiască, pentru ca vânzările să crească şi cererea existentă pe piaţă să întâlnească oferta. Comparativ cu anul trecut, au fost inaugurate cu 43% mai multe şantiere pentru case noi, dar nivelul înregistrat este la jumătate faţă de ceea ce este considerat normal pentru acest sectgor în SUA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii