Cautare
, Contributor

Industrie |
|

In România, rata reciclării este de doar 1,3%

Recolamp
  Conform unui raport eliberat de Agenția Europeană de Mediu, deșeurile din România la nivel municipal  sunt o problemă foarte gravă, însă și la nivel de societate. Nivelul reciclării în România a fost de doar 1% în 2010, înregistrând o creștere infimă până la 1,3%, în 2013.

România ar trebui să ajungă la o rată de reciclare de 50% până in 2020, ceea ce înseamnă o creștere anuală de peste 4%, ceea ce este practic imposibil, nicio o țară din Europa nu a reușit să realizeze acest lucru în aceeași perioadă de timp.  În România există 27 de gropi de gunoi la standarde europene, dotate cu unități de sortare și reciclare a deșeurilor și alte 49 de gropi de gunoi “comune”, iar investiția a urcat la peste 2 miliarde de euro, însă creșterea nivelul de reciclare a fost de doar 0,3% în 2 ani.

Deși la nivelul uniunii, rata reciclării a crescut considerabil, Europa încă pierde resurse importante din deșeurile care ajung la gropile de gunoi tradiționale.  Cel mai bine stă Austria în privința deșeurilor reciclate, cu o rată de 63%, urmată îndeaproape de Germania cu un procent de 62%, Belgia cu 58% și Olanda cu 51%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii