Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

În primul trimestru s-au înscris peste 10.000 de freelanceri români pe platforma Elance

Catalin_Patrasescu_Managing_Partner_SmartPoint_bun.jpg
Campania de comunicare pentru creșterea numărului de companii și de freelanceri din România înscriși pe platforma Elance, care a început în luna ianuarie 2013, a avut un impact important în evoluția numărului de nou înregistrați, atât freelanceri, cât și companii. În primele trei săptămâni după începerea campaniei, aproximativ 6.600 de freelanceri români s-au înscris pe platforma Elance, atingând nivelul total de înscrieri realizat pe tot parcursul anului 2012.

În primul trimestru din acest an, pe platforma online figurau aproximativ 25.500 de freelanceri români, din care peste 10.000 s-au înscris numai in 2013. Media lunară a înscrierilor realizate în intervalul ianuarie – martie 2013 s-a ridicat la 3.390 față de 520 în ultimele trei trimestre din 2012. Numărul companiilor din România care caută freelanceri pentru proiectele în derulare a crescut în martie acest an cu 280% față de martie 2013.

Elance este platforma de freelancing şi muncă online numărul 1 la nivel mondial.

Campania în România fost realizată de compania independentă de consultanţă în comunicare SmartPoint. Elance a intrat în portofoliul SmartPoint în ianuarie 2013, după un pitch organizat pe piața românească în ultimul trimestru din 2012. Pe baza rezultatelor obţinute în România, Elance a decis extinderea colaborării cu SmartPoint și pe piața din Serbia.

„Proiectele de comunicare care au avut loc în București s-au bucurat de un succes real și au generat, cu siguranță, creșterea notorietății platformei Elance în România. Am avut parte de suport din partea unei echipe profesioniste și dedicate de PR, care a depășit așteptările noastre în ceea ce privește rezultatele. Experiența noastră cu SmartPoint în București a fost decisivă pentru continuarea colaborării în lansarea oficială a platformei și pe piața din Serbia”, a declarat Kjetil Olsen, Vicepreşedinte Elance pentru Europa.

La rândul său, Cătălin Pătrășescu, Managing Partner SmartPoint, a spus: „Creșterea de 6,5 ori a numărului de înscriși în primul trimestru din 2013 în raport cu media înscrierilor lunare din ultimele trei trimestre din 2012 este un rezultat foarte bun și califică proiectul cu Elance drept una dintre cele mai eficiente campanii dezvoltate în ultimii ani.”

Și în Serbia, lansarea oficială a Elance în luna martie s-a reflectat în evoluția înregistrărilor de freelanceri și de companii. Astfel, la finalul lunii martie erau înscriși cu 250% mai mulți freelanceri comparativ cu finalul lunii ianuarie, iar înscrierile de companii au urcat cu 360% în același interval.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii