FacebookTwitterLinkedIn

Una peste alta suma cu care vor creşte premiile în bani la Roland Garros depăşeşte cifra de trei milioane de euro. Internaţionalele de tenis ale Franţei, ce vor avea loc între 26 mai şi 9 iunie, vor avea un buget final de 22 de milioane de euro. Iar în doar alţi trei ani, conform aceloraşi organizatori, suma va creşte cu alte zece milioane de euro până în 2016, ajungând la 32 de milioane de euro.

Astfel, învingătorii probelor de simplu masculin, respectiv simplu feminin vor pleca acasă la vară mai bogaţi cu 1,5 milioane de euro. Anul trecut, suma era de 1.250.000 de euro. 

Însă nici jucătorii mai slab cotaţi, cum ar fi românul Victor Hănescu, locul 57 în cel mai recent clasament ATP, nu ar trebui să rateze şansa de a juca în 2013 la Roland Garros. Şi asta din simplul motiv conform căruia jucătorii care vor părăsi competiţia în tururile doi, trei şi patru vor câştiga, conform organizatorilor francezi, cu 25% mai mult comparativ cu 2012, pentru aceleaşi faze ale turneului.

Astfel, Internaţionalele de tenis ale Franţei este cel de-al treilea turneu de Grand Slem, după US Open şi Australian Open, care anunţă măriri semnificative ale premiilor în bani. Dacă în ceea ce priveşte turneul de la Melbourne premiile totale au ajuns la 24 de milioane de euro, cele ale turneului găzduit de Statele Unite se ridică la 25 milioane de euro, acesta fiind dealtfel cel dintâi în topul premiilor oferite.

Săptămâna viitoare, mai exact marţi 23 aprilie, este de aşteptat ca şi oficialii unicului turneu de tenis pe iarbă din categoria Grand Slem, cel de la Wimbledon, să anunţe o majorare a premiilor puse la bătaie. Se vorbeşte deja de o creştere cu cel puţin zece procente a valorilor acestora.

Pentru comparaţie, acum 40 de ani când Ilie Năstase câştiga turneul de la Roland Garros el era recompensat cu “fabuloasa” sumă de 70.000 de franci francezi, monedă care în prezent nu mai există.