FacebookTwitterLinkedIn

În martie, cele cinci televiziuni din Intact Media Group și-au conservat cotele de piață la nivel urban. Antena 1 a avut o cotă de piață de 13,2% (whole day), în creștere cu 0,11 puncte procentuale față de februarie. Dar Antena 1, a doua televiziune în urban, a pierdut „teren” în confruntarea cu Pro TV, care și-a crescut cota cu un punct și jumătate.

Antena 3, cu o cotă de piață de 7,25% (creștere de 0,04 puncte procentuale), și-a păstrat a treia poziție în topul audienței generale din mediul urban, conform măsurătorilor Kantar Media. Celelalte televiziuni din grup au avut următoarele cote de vizionare: Antena Stars – 1,66% (scădere de 0,12 puncte procentuale), Euforia TV – 0,88% și ZU TV (GSP TV) – 0,23%.

În tabăra „adversă”, Pro TV a înregistrat o cotă de piață de 17,01%, câștigând 1,55 puncte procentuale față de februarie. Acasă TV continuă să piardă audiență, lună de lună, ajung la 2,55% market share (whole day). A fost depășită de B1 TV și Național TV în topul general al audienței urbane.

Și Pro Cinema a pierdut audiență (0,16 puncte procentuale) față de luna precedentă, ajungând la o cotă de piață de 0,72%.

Televiziunile de nișă ale grupului Pro TV S.A. au avut următoarele cote de piață: Sport.ro – 0,77% (+0,08 puncte procentuale), Acasă Gold – 0,42% (+0,06%) și MTV România – 0,23% market share.

Kanal D, televiziunea turcilor de la Dogan, a avut o cotă de piață de 6,41%, cu 0,23 puncte procentuale mai mare decât în februarie.

Prima TV, deținută în prezent de omul de afaceri Cristian Burci, a realizat 3,23% market share urban (whole day), în scădere cu 0,31 puncte procentuale față de luna precedentă. De remarcat că televiziunea de știri România TV a egalat în urban audiența Prima TV.

Vezi și audiența canalelor de știri în martie!