Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

În grațiile zeilor

Marinarii sunt probabil unii dintre cei mai superstițioși oameni. De aceea, când lansezi o linie nouă de ambarcațiuni de agrement, te interesează în primul rând să fii în grațiile zeilor mării.
 aboneaza-te
NY24_Photo Shooting (5)

După ani buni lucrați în industria iahtingului, italianul Dario Messina a făcut, în 2008, pasul către antreprenoriat. Un început care oricum n-ar fi fost ușor a devenit subit dificil din cauza crizei financiare fără precedent, dar tenacele signor Messina a reușit să-și păstreze în viață compania (denumită Nerea, după Nereide, zeitățile grecești care îi protejau pe marinari) și să lanseze, recent, primul său produs – în vremuri, din păcate, la fel de potrivnice precum cele de acum 12 ani. Nerea NY24 este o frumoasă ambarcațiune de mici dimensiuni care poate fi adaptată preferințelor clientului – și până aici n-ar fi nimic neobișnuit, în iahting și în orice alt sector al luxului, personalizarea este cheia de boltă a afacerii. Cu un design simplu, dar deopotrivă elegant și sportiv elaborat de studioul ideaeITALIA, NY24 poate fi jucăria unui dandy solitar sau o ambarcațiune cu care o familie își poate duce prietenii în largul mării.
Dacă ar fi să facem o comparație cu un automobil, NY24 poate fi și coupeul sportiv cu două uși, și breakul (sau station wagonul, sau SUV-ul) cu care pleci cu copiii, prietenii lor și animalele de companie la plajă la Mamaia. Pe aceeași platformă de 7,5 metri lungime și 2,5 lățime pot fi desfășurate două configurații: una sportivă, denumită sugestiv GT, în care NY24 este o barcă de viteză, și cealaltă, cu o denumire la fel de explicită, Limo, în care bordul este împins mult spre prova, făcând loc unor canapele confortabile pe care pasagerii se pot lăsa legănați de valuri.
Stilul de amenajare plasează ambarcațiunea în zona high-end, pentru finisaje fiind folosită așa-numita , materiale pe bază de apă, reciclabile, care nu conțin rășini epoxidice. NY24 este propulsată de un motor Volvo Penta cu 220 sau 300 CP și poate atinge o viteză de croazieră de 32 de noduri. Prețul pentru Nerea NY24 GT pleacă de la 150.000 de euro, în timp ce la versiunea De Luxe prețurile pornesc de la 185.000 de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii