Cautare
, Contributor

Travel |
|

În ce poți investi înainte de a te pensiona?

timp_liber.jpg
Un proverb românesc spune „să-ți faci iarna car și vara sanie“. Dar cum poate fi transpusă înțelepciunea populară în lumea afacerilor? Astăzi vă invităm să citiți despre recomandările oamenilor de afaceri și managerilor chestionați de Forbes în legătură cu investițiile potrivite odată ce trecem de 50 de ani.

+50

MARILE INVESTIȚII

Odată ce ai acumulat experiența necesară, poate chiar în mai multe domenii, ești suficient de chibzuit, ai o plajă mai largă de opțiuni și ești mult mai sigur pe tine pentru a acționa și a-ți asigura atât propriul viitor, cât și pe cel al familiei, este părerea oamenilor de afaceri din țara  noastră.

„După 40 de ani, cred că experiența te îndeamnă spre investiții mult mai așe­za­te“, con­sideră managerul Baumix.

Recomandări pentru 35-50 de ani.

Ștefan Liuțe completează lista potențialelor ținte de investiții cu domenii precum real estate, artă sau bi­juterii. Chiar și pentru cei care nu mai au apetitul pentru risc din tinerețe pentru acțiuni, dar care nu sunt mulțumiți cu randamentele bancare, există o alter­nativă. Aurel Netin, director general pentru România, Bulgaria și Republica Moldova al producătorului de computere Lenovo recomandă bondurile.

 

MICILE PLĂCERI ALE VIEȚII

În timp ce o serie de oameni de afaceri se concentrează pe componenta financiară a investițiilor, există și câteva voci boeme care afirmă cu putere faptul că aceasta este perioada ideală pentru a te bucura de tot ceea ce ai realizat. Avocatul Cristina Ghica consideră că la 50 de ani este din nou vremea potrivită pentru a investi în tine, de data aceasta în micile plăceri și în călătorii.

În ce investim la tinerețe?

„Este bine să începi să delegi din ce în ce mai mult, să semeni idei, să devii un reper în domeniul în care ai activat“, spune Matius Ichim. Iar Panos Makris, managerul Cosmote merge chiar mai departe: „La 60 de ani, cu siguranță aș cumpăra o undiță și momeală și aș merge la pescuit“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii