FacebookTwitterLinkedIn

În timpul acestei perioade de pandemie, guvernul german oferă asistență financiară studenților români.

Din cauza Covid-19, multi studenți și-au pierdut locul de muncă, ceea ce le permitea să-și finanțeze șederea în Germania.

Conform statisticilor oficiale de la Statista, trei din patru studenți străini din Germania lucrează iar veniturile lor au fost serios afectate de pandemie.

În acest context, ministrul german al Educatiei si Cercetarii, Anja Karliczek, a anuntat crearea unui program de imprumut fara dobanda pentru educatie, pentru a asigura continuitatea studiilor.

Conform informațiilor furnizate de MyGermanUniversity GmbH (MyGU), un portal specializat în studii în Germania, aproape 400.000 de studenti internaționali sunt înscriși într-o universitate germană, iar această tendință va fi în creștere în anii următori.

Stephan Paulini, co-fondator al MyGermanUniversity, cu sediul la Hamburg, a fost anterior director al Serviciului German de Schimb Academic (DAAD) din Peru și cunoaște foarte bine realitatea studentilor internationali din Germania. Stephan Paulini subliniaza importanta acestei măsuri luate de guvernul german: „Acest lucru va permite multi studenti romani sa isi continue studiile si sa nu fie obligati sa se intoarca in tara lor, deoarece nu au resurse suficiente pentru a-si acoperi cheltuielile”. Studentii romani vor putea accesa imprumutul pentru invatamant cu pana la 650 de euro pe luna de la 1 iunie 2020.

Germania se remarca ca o destinatie de top pentru studenti si s-a clasat printre primele 5 destinatii de studiu pentru studenti din Romania in 2017, conform DAAD. Marele interes pentru Germania in randul studentilor romani este autoexplicativ prin calitatea sa inalta a educatiei si a celor 400 de universitati de renume international, care ofera peste 20.000 de programe universitare si universitare. Mai mult, studentii nu trebuie sa vorbeasca limba germana pentru a studia la nivel postuniversitar la o universitate germana. Exista mai mult de 1.700 de programe de master in engleza, 69% dintre ele nu percep nicio taxa de scolarizare din cauza subventiei economice enorme oferita de statul german.

Portalul de studiu MyGermanUniversity https://www.mygermanuniversity.com/  are cea mai mare si mai completa baza de date a programelor de master din Germania, cu peste 1700 de programe de master in engleza.