FacebookTwitterLinkedIn

În perioada 5 noiembrie – 5 decembrie 2018 Asociația P.A.V.E.L.va demara o campanie de implicare a comunității locale în susținerea cu obiecte de igienă personală a copiilor internați în secțiile de oncologie și de hematologie pediatrică din spitalele bucureștene precum și a mamelor acestora care îi însoțesc în perioada lungilor cure de tratament.

În majoritate, acești copii vin din provincie și petrec timp îndelungat în spitale, însoțiți de mamele lor. Rareori sunt vizitați de rude, acestea aflându-se la distanțe foarte mari și neavând suficienți bani pentru deplasare și nici pentru a susține pacienții și însoțitorii lor cu alimente și cu obiecte de igienă personală, pe perioada spitalizării. Pentru aceasta, asociația a pornit o campanie de o lună de zile, ce se va derula în mediul online, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/asociația.pavel/, dar și în magazinul partener Kaufland Colentina, situat în Șoseaua Colentina nr 6, București sectorul 2.

În acest magazin membrii asociației vor fi prezenți în fiecare săptămână, de vineri până duminică, în intervalul orar 17.00 – 20.30 vineri și în intervalul orar 09.30 – 13.00 sâmbătă și duminică, când sunt ore de vârf și când se așteptă să întâlnească cât mai mulți clienți ai magazinului. În aceste intervale, voluntarii noștri vor fi prezenți împărțind flayere despre campanie.

Vă invităm să fiți alături  de copii în această campanie și să donați din timpul dumneavoastră, în calitate de voluntari, precum și oricare dintre următoarele produse pentru copii și adulți: săpun, săpun lichid, gel de duș, șampon, șervețele umede, pastă de dinți, periuțe de dinți, deodorante, aleze și scutece de unică folosință de toate mărimile. Toate produsele colectate în cadrul campaniei vor fi distribuite beneficiarilor cu ocazia zilei de Moș Nicolae (6 decembrie).

În prezent, în România, există peste 80000 de persoane diagnosticate cu cancer (http://centruloncologic.ro/statistici/statistici-cancer.html), dintre care 6000 sunt copii și tineri.

În rândul comunității pacienților cu cancer nu există servicii de suport a sănătății mentale/emoționale, igienă, nutriție adecvată, sprijin material, juridic și informațional, oferite de stat. Din experiența de 22 de ani a Asociației P.A.V.E.L., s-a demonstrat că suportul adecvat poate duce la salvarea vieții și la depășirea diagnosticului, fiind la fel de important ca tratamentul medical.

Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viața Este Luminoasă) este asociația părinților care au copii bolnavi de cancer. Asociația a luat ființă în mai 1996 din inițiativa unui grup de părinți greu încercați și de atunci depune eforturi considerabile pentru ajutorarea copiilor/tinerilor cu diagnostic oncologic și familiilor acestora. Asociația oferă servicii socio-psiho-educaționale complementare celor medicale în două spitale bucureștene și desfășoară campanii de informare la nivel național.

Pentru informații suplimentare, despre proiect și despre asociație, vă puteți adresa Iulianei Ghidu, director executiv, pe adresa de e-mail iuliana.ghidu@asociatiapavel.ro sau la numărul de telefon 0737 30 99 62. Pentru alte informații utile puteți să consultați pagină web a asociației www.asociatiapavel.ro precum și blogul http://apeluriumanitare.wordpress.com/ Pentru informații despre campanie, vă puteți adresa Luizei Teleanu, voluntar și director de campanie.

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).