Cautare
, Contributor

Agricultură |
|

Impozit zero pe salariul minim în agricultură

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui a declarat că impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o pot lua autoritățile de resort pentru a combate sărăcia.
shutterstock_1779870830

Mai mult, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul a declarat că speră ca această măsură să fie aplicată de anul viitor în agricultură, în special unde sunt salariile mici și evaziune fiscal foarte mare.

„ (…) E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorința politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper și cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt și salarii mici și evaziune fiscală foarte mare. O măsură “zero taxe” elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plătești totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscală mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală”, a punctat Nasui.

La finele lunii noiembrie 2020, deputatul USR Claudiu Năsui declara că măsura „zero taxe pe salariul minim”, inclusă în programul USR-PLUS de guvernare, ar urma să fie implementată gradual, pe parcursul a cinci ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii