FacebookTwitterLinkedIn

Reședința din Beverly Hills a magnatului media William Randolph Hearst, Beverly House, este scoasă la licitație pentru 47 de milioane de dolari.

După proceduri de faliment care au durat ani de zile, proprietatea va fi scoasă la vânzare (din nou), la mijlocul lunii septembrie, pentru o sumă care pornește de la 47 de milioane de dolari.

Cu un teren de peste 14.000 de metri pătrați, Beverly House este de vânzare de mai bine de 15 ani. Avocatul și investitorul imobiliar Leonard M. Ross a cumpărat vila acum 40 de ani și, după ce i-a adăugat încă o clădire și un lot de teren, a scos-o la vânzare pentru 195 de milioane de dolari.

În 2013, fosta reședință a lui Hearst putea fi închiriată pentru suma de 600.000 de dolari pe lună – era atunci cea mai scumpă proprietate din SUA oferită spre închiriere. Dacă în 2018 Beverly House era estimată la 135 de milioane de dolari, recent agenția imobiliară Hilton & Hyland a pus-o din nou pe piață pentru 69,95 de milioane de dolari.


Impunătoarea vilă, construită în 1926 de bancherul Milton Getz după planurile arhitectului Gordon Kaufmann, are o suprafață locuibilă de 4.700 de metri pătrați, 21 de dormitoare și 29 de băi. O alee privată face legătura între poarta proprietății și parcarea cu o fântână în mijloc, situată în fața intrării în clădirea principală.

Hearst și amanta sa, actrița Marion Davies, au locuit aici, având uneori și 400 de invitați la cina servită în sala de recepții. John F. Kennedy și soția sa, Jackie, și-au petrecut aici luna de miere în 1953. Reședința a fost platou de filmare pentru „Nașul”, cu Marlon Brando, și „The Bodyguard”, cu Whitney Houston și Kevin Costner.

Holul de la intrare are 15 metri lungime, plafoanele sunt sculptate sau acoperite cu picturi, iar pereții sunt lambrisați.

Pereții cu oglinzi, balcoanele imense și un veritabil festival de stiluri  arhitectonice – de la barul și spa-ul Art Deco, trecând printre coloanele în stil clasic italian până la stucaturile specifice palatelor spaniole – fac din Beverly House o reședință unică.

Livingul are un tavan arcuit și pictat, de aproape șapte metri înălțime, iar în sala de biliard s-a păstrat parchetul original, cu model herringbone.

Biblioteca pe două niveluri este „îmbrăcată” în lambriu sculptat manual, iar geamurile foarte groase asigură încăperii o liniște aproape ireală.


Grădina imensă, cu decoruri teatrale realizate din plante și cele trei piscine din curtea din spate, care comunică între ele prin cascade, este inspirată de vila de la Tivoli a împăratului Hadrian.

Potrivit reprezentanților agenției imobiliare, citați de Forbes SUA, „astăzi nu mai poți construi o astfel de casă în Beverly Hills. Cine o va cumpăra și renova se va afla în posesia unei proprietăți de cel puțin 100 de milioane de dolari”.

Foto The Beverly House Estate