Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Importanța reviziei auto – Ce riști dacă nu o realizezi periodic

Mașinile sunt mecanisme complexe, fiecare marcă având diverse părți, structuri sau design. Ne bazăm foarte mult pe mașinile noastre pentru a ajunge la destinațiile dorite, în timp scurt și în siguranță. Din acest motiv trebuie să ne asigurăm că le îngrijim corespunzător, în special prin revizia periodică, care ne salvează de la multe incidente neplăcute. Achiziționarea unui pachet de revizie pentru Duster sau unul similar pentru alte branduri auto, te va ajuta să înțelegi importanța reviziei auto, dar și să eviți multe neplăceri ulterioare.  

 

Iată ce riști dacă nu realizezi periodic revizia auto. 

1. Reparații mari și costisitoare

Prevenția este cheia în multe situații, iar mașina ta nu face excepție. Dacă nu îți vizitezi regulat mecanicul, pentru revizii amănunțite, este foarte posibil să scapi din vedere anumite probleme mici, dar care în timp vor deveni reparații mari și costisitoare. 

 

2. Scăderea valorii

Mașina este una dintre cele mai mari investiții pe care le-ai făcut în viață. Normal ar fi să te îngrijești de ea și să faci tot posibilul pentru ca valoarea ei să rămână cel puțin constantă. Dacă îți dorești ca pierderile să fie cât mai mici, atunci va trebui să acorzi o atenție sporită întreținerii precum și reviziilor periodice. Pe măsură ce mașina ta îmbătrânește, valoarea ei se depreciază. În plus, persoanele care cumpără mașini second-hand, sunt atente la întreținerea regulată efectuată de proprietarii anteriori. Dacă intenționezi să vinzi mașina în viitorul apropiat, acordă-i cea mai mare atenție, prin revizii periodice. La urma urmei, niciun cumpărător nu ar vrea să cumpere o mașină, iar apoi să cheltuiască sume importante pentru reparații sau înlocuirea pieselor uzate. 

 

3. Defecțiuni la motor

Amânarea și chiar neglijarea reviziilor periodice pentru mașina ta, prezintă un risc mare de apariție a defecțiunilor majore la motor și alte componente. Defecțiunile motorului se dezvoltă în timp, iar descoperirea lor rapidă te va scuti de neplăceri majore. De exemplu, dacă motorul rămâne fără ulei, iar acest lucru nu este remediat la timp, poți risca încingerea motorului și chiar incendierea lui. 

 

4. Pierderea garanției

Atunci când cumperi o mașină, producătorul oferă garanție doar cu respectarea anumitor condiții, printre care și efectuarea reviziilor la perioadele recomandate. Repararea mașinii la service-uri neautorizate ori neefectuarea reviziilor la timp, va duce la pierderea garanției, ceea ce înseamnă că va trebui să plătești din propriul buzunar orice defecțiuni sau pagube vor apărea la mașină. 

5. Călătorii nesigure

Atunci când pleci în vacanță, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fii implicat într-un incident auto ori să te confrunți cu avarierea mașinii. Cu atât mai mult atunci când te afli pe drumuri pustii ori în zone care sunt departe de facilitățile oferite de oraș, experiența va fi și mai neplăcută. Verificările și reviziile periodice, eventual chiar înainte de a pleca în vacanță, te vor ajuta să depistezi orice probleme de bază, cum sunt un furtun rupt, bateria defectă ori frâne tocite. 

6. Scurtarea duratei de viață a motorului

Mașinile trebuiesc întreținute pentru a funcționa perfect, dar este nevoie de respectarea unor lucrări de întreținere. Producătorul recomandă schimbarea uleiului și a filtrelor la intervale regulate, pentru a împiedica pătrunderea mizeriei și a prafului în motor. În aces fel, durata de viață a motorului este prelungită și, implicit, longevitatea mașinii. 

7. Majorarea consumului de combustibil

Cheltuielile legate de mașină sunt în mare parte compuse din combustibilul necesar funcționării. Atunci când mașina ta nu se află în condiții optime, consumul va crește, iar asta înseamnă mai mulți bani cheltuiți. O mașină care nu are toate reviziile făcute la timp, care nu are anvelope în stare bună sau cu presiunea recomandată de producător, poate avea o creștere a consumului de combustibil cu până la 40%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii