Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Impetum Investments a preluat 11,16% din acțiunile Prebet Aiud

Impetum Investments, divizia de investiţii a Impetum Group, este deținută de familia Cionca și asociați ai Casei de Insolvență Transilvania (CITR).
Prebet

Impetum Investments a achiziţionat 5,08 milioane de acţiuni Prebet Aiud (simbol bursier PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat, reprezentand o deţinere de 11,16% din capitalul social al companiei.

“Suntem familiarizaţi cu Prebet Aiud atât din perioada în care aceştia au decis să investească în ROCA Investments, cât şi prin preocuparea noastră constantă de a identifica domenii de investiţie strategice, companii cu modele de business rezistente la criză şi cu potenţial de creştere. Personal mizez pe evoluţia domeniului materialelor de construcţii şi al infrastructurii, cred că măsurile ce sunt cuprinse în PNRR, dar şi trendurile pe care piaţa ni le arată vor avea un impact pozitiv în evoluţia companiilor din acest sector”, a spus Andrei Cionca, CEO şi cofondator al Impetum Group.

Prebet Aiud S.A., companie listată la BVB, este singurul producător din România a întregii game de prefabricate din beton armat și precomprimat pentru căi de comunicații feroviare și rutiere. La începutul lunii mai a acestui an, Prebet Aiud a cumpărat 5% din pachetul de acțiuni al ROCA Investments, companie de private equity care contribuie la amplificarea potențialului companiilor, sprijinindu-le să își dezvolte strategii de business prin care accelerează creșterea valorii lor pe termen lung.

În primele nouă luni din an, Prebet Aiud S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 26,23 de milioane de lei, în scădere cu 9,61% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. De asemenea și profitul net al companiei a scăzut cu aproape 46% la 3,46 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii