FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta va fi cea mai notabilă insolvență din Marea Britanie de la debutul pandemiei și o lovitură pentru industrie, care a pierdut deja peste 125.000 de locuri de muncă din ianuarie, relatează Bloomberg.

Însă vânzările Arcadia au fost afectate de închideri forțate în 2020, parte a planului guvernului de a opri răspândirea Covid-19.

Compania a confirmat că a numit-o pe Deloitte în calitate de administrator în cadrul procedurilor, o mișcare care îi va permite să caute protecție împotriva creditorilor.

Arcadia intenționează să-și mențină magazinele deschise.

Managementul va rămâne același, sub supravegherea Deloitte, în timp ce sunt evaluate toate opțiunile.

Directorul executiv Ian Grabiner a declarat că a fost o „zi incredibil de tristă” pentru afacere. „Impactul pandemiei Covid-19, inclusiv închiderea forțată a magazinelor noastre pentru perioade prelungite, a avut un impact grav asupra tuturor mărcilor noastre.”

Retailerul, proprietar al mai multor mărci, printre care Topshop și Dorothy Perkins, se lupta deja de anul trecut cu probleme financiare. Astfel profitul scăzuse de la 416 milioane de lire sterline cât era în 2013, la o pierdere de 169 de milioane de lire sterline în 2018.