FacebookTwitterLinkedIn

Edinburgh Woolen Mill (EWM), care deține și Austin Reed și Jacques Vert, a depus o notificare de intenție de a numi administratori, un document legal care oferă protecție împotriva creditorilor timp de 10 zile. Însă grupul caută un cumpărător, următoarele săptămâni fiind critice, relatează The Telegraph.

Lanțul de retail are mai mult de 1.000 de sucursale, dar directorul executiv Steve Simpson a spus că inevitabil vor exista reduceri semnificative de locuri de muncă și închideri de magazine.

Mesajul directorului executiv al Edinburgh Woolen Mill

„Ca orice retailer, ultimele șapte luni au fost extrem de dificile. Această situație s-a agravat în ultimele săptămâni, deoarece am avut de-a face cu o serie de zvonuri false despre plăți care au afectat asigurarea noastră de credit. În mod tradițional, EWM a tranzacționat întotdeauna cu rezerve de numerar puternice și un bilanț conservator, dar aceste povești și reducerea asigurărilor de credit – pe fondul măsurilor de lockdown inițiale, al celor locale actuale și un al doilea val de restricții Covid-19 au făcut tranzacționarea normală imposibilă“, a declarat Steve Simpson, director executiv, citat de The Guardian.

Sectorul comerțului cu amănuntul este unul dintre cele mai afectate de măsurile de lockdown impuse de guverne pentru a limita răspândirea coronavirusului.