FacebookTwitterLinkedIn

Studiul contractat de Microsoft a fost realizat în prima parte a anului 2013 în 22 de țări din Europa și Turcia și a cuprins răspunsuri din partea a 6.500 de organizații cu mai puțin de 25 de angajați, printre care și 200 din România.

48% dintre companiile intervievate planifică îmbunătățirea perspectivelor financiare în următoarele 12 luni. Perspectivele de creștere sunt în general legate de extinderea afacerilor, prin lansarea de noi produse și servicii (42%), intrarea pe noi piețe/sectoare (35%) sau crearea de noi locuri de muncă (27%).

Între companiile ce vor produce creștere economică, 83% consideră că soluțiile IT joacă un rol critic în succesul organizației, potrivit sursei citate.

83% dintre companiile ce utilizează deja soluții bazate pe cloud consideră că acestea sunt cruciale pentru orice companie cu ambiții de creștere. 28% planifică lansarea unui nou produs sau serviciu în termen de 3-6 luni;

Se remarcă planuri de adoptare accelerată a unor noi tendințe cu impact în creșterea productivității angajaților, cum ar fi implementarea de soluții de mobilitate și de lucru la distanță (45%), mai arată sutiudiul Ipsos

Se evidențiază start-up-urile și, în general, companiile cu mai puțin de 6 ani de existență pe piață: 57% dintre acestea deja folosesc soluții bazate pe Cloud.

Între companiile intervievate ce utilizează deja soluții bazate pe cloud, cele mai frecvente scenarii de utilizare a acestor soluții sunt cele de e-mail (49%), stocarea de date (27%), schimbul de documente (23%), mesagerie instantanee (20%) și conferințele Web (10%).

Securitatea și confidențialitatea datelor rămân principalele teme adresate de către companiile ce nu folosesc încă soluții bazate pe Cloud, evidențiate în peste 70% dintre răspunsuri.

 În același timp, pentru companiile ce folosesc deja servicii Cloud, securitatea datelor (93%), securitatea online (89%) și continuitatea business-ului în caz de dezastre (84%) se numără printre cele mai importante 3 argumente pentru decizia de utilizare a Cloud-ului.