FacebookTwitterLinkedIn

Prezentă în București din 2012, într-un spațiu de 600 de metri pătrați din zona Pieței Unirii, organizația locală face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 60 de orașe de pe 5 continente. Impact Hub susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding.

”Construim pe experiența de trei ani în mediul antreprenorial românesc cu programe de accelerare, incubare dar și cu spațiul de lucru și evenimente din București. Este important pentru noi să extindem sprijinul acordat antreprenorilor printr-o prezență fizică și în Cluj, unul dintre cele mai efervescente medii antreprenoriale din regiune”, a declarat Vlad Craioveanu, Business Development Manager și Co-Fondator Impact Hub București.

Cluj, pe locul al treilea în topul ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri”

„Deschiderea unui birou într-unul dintre cele mai mari orașe regionale a fost urmarea firească a succesului pe care Impact Hub l-a înregistrat în capitală. Cluj Napoca este a doua cea mai mare piață de birouri din afara Bucureștiului, iar cererea de spații de birouri a crescut de trei ori în 2014 față de anul anterior”, spune Eduard Turcoman, Associate Director Office & Industrial DTZ Echinox.

Ghidul Investițiilor Forbes: Cum să faci bani din imobiliare?

Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului de investiții Fribourg Capital. „Suntem încântați că o inițiativă atât de dinamică și cu un impact atât de pozitiv pentru mediul business local, precum Impact Hub, ne-a ales ca destinație. Prezența lor pe piața antreprenorială clujeană adaugă valoare comunității care este în plină dezvoltare și va oferi oportunități nelimitate celor interesați de construirea unei afaceri. Profilul Impact Hub se integrează perfect în conceptul nostru de ecosistem tech menit să dezvolte, să conecteze și să încurajeze oameni motivați și idei creative într-un flux perpetuu de dezvoltări inovatoare”, a menționat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Cluj Napoca continuă să fie cea mai mare piață de birouri din afara capitalei, cu un stoc modern de 186.000 de metri pătrați. În 2014 au fost livrați 36.000 de metri pătrați de spații de birouri, iar pentru anul acesta sunt programați aproximativ 43.000 de metri pătrați. Printre proiectele ce urmează a fi finalizate se numără Liberty Technology Park faza II, The Office faza II și CBC faza II. Cererea de spații de birouri a fost de trei ori mai ridicată în 2014 și a însumat 34.500 de metri pătrați, iar suprafața medie tranzacționată a fost de 1.900 de metri pătrați.