FacebookTwitterLinkedIn

Impact Developer&Contractor SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (IMP), a înregistrat anul trecut o creştere de 45% a unităţilor vândute.

Numărul de locuinţe vândute cu plata integrală sau cu plata în rate a fost de 100, cu 45% mai mare decât în 2011. Alte 23 de locuinţe au fost închiriate, ridicând cifra de locuinţe contractate la 123. Vânzarea loturilor de teren a înregistrat o scădere de 14% faţă de 2011, cu o suprafaţă totală de 5.547 mp tranzacţionată  în cursul anului trecut.

TOP 10 zone din București cu cele mai mari reduceri de preț

„În a doua jumătate a anului 2012 am revizuit întreaga strategie de valorificare a portofoliului şi ne-am reorganizat pentru a deveni o organizaţie centrată pe necesităţile clienţilor. Am crescut şi pregătit echipa de relaţii cu clienţii pentru a susţine această nouă abordare. Estimăm că rezultatele acestor schimbari vor începe să se contureze şi mai clar începând cu acest an. Ne-am propus pentru 2013 o creştere cu circa 360% a suprafeţelor de loturi tranzacţionate şi o creştere cu circa 27% a vânzărilor de locuinţe”, a declarat Ştefan Gheorghiu, Managing Director Impact Developer & Contractor.

 În a doua jumătate a anului 2012 Impact a decis reducerea cu 40% a preţurilor la locuinţele din Oradea deţinute în portofoliu, ceea ce a dus pe de o parte la creşterea încasărilor, iar pe de altă parte la înregistrarea unei pierderi din exploatare.

Eurobank: Prețurile locuințelor, stabilizare în 2012

Activitatea financiară a generat o pierdere de 6 mililoane de lei, din care 2,6 mililoane de lei reprezintă pierderi din diferenţe de curs valutar aferente creditelor în euro, şi  3,4 milioane de lei reprezintă cheltuieli cu dobânzi.

Datoriile pe termen lung s-au diminuat cu 29,5 milioane de lei, în principal ca urmare a  rambursării creditelor, dar şi datorită reclasificării creditelor de la datorii pe termen lung la datorii pe termen scurt. Datoriile pe termen scurt ale Impact S.A. au crescut în 2012 cu circa 3,9 milioane de lei, în principal datorită reclasificării creditelor de la datorii pe termen lung la datorii pe termen scurt. În anul 2012 au fost rambursate credite în valoare de 25,3 milioane de lei, iar disponibilităţile companiei înregistrate la sfârşitul anului 2012 au fost de 1,5 milioane de lei, în scădere cu 82% faţă de anul 2011 în principal datorită plăţii creditelor scadente.