Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Immofinanz își vinde portofoliul logistic, inclusiv cel din România

Suprafața de spații logistice vândute către fondul de investiții Blackstone, care intră prin această tranzacție și pe piața din România, depășește un milion de metri pătrați.
immofinanz spatii logistice

Tranzacția dintre fondurile de investiții Immofinanz (vânzător) și Blackstone (cumpărător, listat la Bursa din New York) include  toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate din portofoliul vânzătorului, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion metri pătrați, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1).

Ce companii au semnat contracte de pre-închiriere în LOG.IQ București?

De asemenea, Blackstone va achiziționa trei proiecte de dezvoltare de aproximativ 65.000 metri pătrați, aflate în prezent în construcție în Hamburg (Germania), București și Ploiești (România), care vor fi finalizate de către Immofinanz, precum și rezerve de terenuri. Blackstone va integra toate activele în cadrul Logicor, platforma sa logistică europeană.

10.000 de noi angajați în birourile din București

Prețul de achiziție este de aproximativ 536 milioane de euro, mai puțin costurile de construcție de aproximativ 28 de milioane de euro pentru cele trei proiecte aflate în dezvoltare. ”Această valoare reprezintă aproximativ valoarea contabilă totală la 31 iulie 2015 și confirmă reevaluarea proprietăților logistice în anul financiar 2014/15. Prețul de achiziție final va fi determinat în baza declarațiilor financiare realizate la data închiderii”,spun reprezentanții Immofinanz.

Vânzarea face subiectul condițiilor uzuale de suspendare pentru acest tip de tranzacție – de exemplu, este necesar acordul autorităților antitrust. Este de așteptat ca finalizarea tranzacției să aibă loc în primul trimestru al anului calendaristic 2016.

Moscova scade rezultatele operaționale ale Immofinanz

„După cum am anunțat în urmă cu aproape trei luni, vânzarea portofoliului logistic reprezintă un pas important pentru a continua simplificarea și optimizarea structurii portofoliului nostru și pentru a ne concentra pe capabilitățile noastre principale, din segmentele de retail și birouri”, a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

„Lichiditățile ce vor rezulta din tranzacție vor fi investite în extinderea portofoliului nostru din Germania, care va crește cu aproximativ 200.000 metri pătrați în suprafață închiriabilă și cu până la 40 de milioane de euro venituri anuale din închirieri până la mijlocul lui 2018, cu proiectele de dezvoltare din sectorul de birouri aflate în prezent în construcție.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii