Cautare
, Staff

Imobiliare |
|

Imobiliare.ro: Prețurile apartamentelor au crescut cu 2,1%, în februarie

Pe parcursul lui februarie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele (noi și vechi) scoase la vânzare la nivel de țară a continuat să se majoreze. Indicele Imobiliare.ro a ajuns la o valoare de 1.197 de euro pe metru pătrat util, cu 2,1% mai mare decât cea valabilă la finele lunii precedente.
Militari Residence

Patru dintre cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, în frunte cu Bucureștiul, au consemnat scumpiri în perioada menționată. Spre deosebire de ianuarie, însă, când tendința de creștere a prețurilor a fost susținută (în marile orașe) doar de segmentul locuințelor noi, de data aceasta apartamentele vechi s-au apreciat în unanimitate. Cererea s-a situat la un nivel ridicat in februarie”, au anunțat reprezentanții Imobiliare.ro.

Cea mai mare creștere a prețurilor din luna trecută s-a consemnat, de departe, în Capitală, cu un plus de 2,8%, la 1.302 euro pe metru pătrat util, tendința fiind ascendentă pe ambele segmente de piață. Apartamentele vechi s-au apreciat cu 1,4%, la 1.204 euro pe metru pătrat util, iar cele noi s-au scumpit semnificativ, cu 3,5%, la 1.371 euro pe metru pătrat util.

În evidentă opoziție cu Bucureștiul, Cluj-Napoca este unul dintre cele două centre regionale în care așteptările vânzătorilor s-au diminuat ușor (cu 0,2%) pe parcursul lui februarie, la 1.460 de euro pe metru pătrat util, un preț cu 12% mai mare decât în București. Cele două segmente de piață analizate au avut evoluții contrastante: apartamentele vechi s-au apreciat cu 1%, la 1.515 euro pe metru pătrat util, însă cele noi s-au ieftinit cu 1,3%, la 1.401 euro pe metru pătrat util.

În Timișoara, pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,7% pe parcursul lui februarie, la 1.167 de euro pe metru pătrat util. Și pe piața timișoreană se poate observa același contrast între piața veche și cea nouă. Dacă cea dintâi a crescut cu 1,6% valoarea medie de listare pentru un apartament (la 1.170 de euro pe metru pătrat util), cea din urmă a consemnat o scădere de 2% (la 1.155 de euro pe metru pătrat util).

În Constanța, apartamentele disponibile spre vânzare s-au scumpit, per ansamblu, cu 1,7%, la 1.110 euro pe metru pătrat util. La fel ca în București, majorări de preț au fost consemnate pentru ambele tipuri de locuințe: cele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,4%, la 1.095 de euro pe metru pătrat util, iar cele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale cu 2,6%, la 1.154 de euro pe metru pătrat util. Constanța este, astfel, unul dintre cele două centre regionale în care locuințele noi s-au scumpit în februarie.

În Brașov, Indicele Imobiliare.ro a avansat, per ansamblu, cu 0,4% în a doua lună a anului, la 1.013 euro pe metru pătrat util. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele vechi s-a majorat cu 1%, la 1.019 euro pe metru pătrat util, iar pretențiile vânzătorilor de locuințe noi s-au redus cu 1,2%, față de ianuarie, la 997 de euro pe metru pătrat util.

În Iașii, Indicele Imobiliare.ro a scăzut ușor, luna trecută, cu 0,3%, la 990 de euro pe metru pătrat util. Interesant este că apartamentele vechi s-au apreciat considerabil în perioada analizată, la 967 de euro pe metru pătrat util (un plus de 2,9%), însă avansul acestora a fost contrabalansat de locuințele nou-construite, care s-au ieftinit cu 2,4% (1.001 euro pe metru pătrat util).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii